Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından

Türk Halk Oyunları Bölümü her yıl 10 erkek ve 10 kız toplam 20 öğrenciyi kabul eder. Bölümümüzde 4 yıl lisans eğitimi yapılmaktadır. Adaylar için yaş sınırı yoktur. Türk Halk Oyunları ve dans ile uğraşmış, takım çalışmasına uyumlu,  lise ve dengi okullardan mezun öğrenciler bölümümüze başvurabilirler. Öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında; Halk Eğitim Merkezlerinde Eğitici, Milli Eğitimde Müzik Öğretmeni, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları’nda ve diğer profesyonel dans gruplarında dansçı, üniversitelerde akademisyen olarak,  kendilerine istihdam imkânı bulabilmektedirler.

Bölümümüz, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ve katkısıyla, her yıl yeni bir gösteriyi izleyiciyle buluşturmaktadır. Yapılan çalışmalarda öğrencilerimiz yardımcı eğitici, dansçı ve müzisyen olarak görev almaktadırlar. Eğitim ve öğretimle sağlanan bilgi, sahne performansı ile pekişerek öğrencilerimizin mesleki hayatlarında yaratıcı çalışmalar yapması sağlanmaktadır. Düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası etkinliklerle de alanımıza dair yeni bilgiler üretilirken, Türk Halk Oyunlarını yeni kuşaklara aktararak kültürümüze hizmet edilmektedir. 

Düzenlenen bu etkinlikler öğrencilerimizin öğrendiklerini yaşayışlarına katması, çevre edinmeleri, eğitimleri sırasında tecrübe kazanmaları için büyük fırsatlar sunmaktadır.

Sanatsal, bilimsel yenilik ve ilerlemelere açık akademik ve öğrenci kadrosuyla bölümümüz, alanımızın zengin mirasını, takım çalışmasının verdiği güçle ulusal ve uluslararası platformlarda sergileyerek her geçen yıl daha da büyümektedir.

Yrd. Doç. Kerem Cenk YILMAZ 

Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı